مقالات سایت

پرورش قارچ

پرورش قارچ

پرورش قارچ

قارچ ها دسته ای از خوراکی ها هستند که می توان آن ها را در کسب و کارهای با ابعاد کوچک ، متوسط و بزرگ پرورش داد. قارچ ها دارای دو نوع صدفی و دکمه ای هستند. قارچ ها از بذر بذر قارچ ساخته می شوند. به بذر قارچ اسپان ، اسپور ، هاگ یا تخم قارچ نیز می گویند. پلیت پایه مادر بذر قارچ است.

مراحل تولید مواد اولیه قارچ

بذر از استوک و استوک از پلیت و پلیت از تیوب ساخته می شود. این ها پایه های مادری بذر هستند. از هر تیوب در آزمایشگاه یا لابراتوار از هر تیوب 4 تا استوک و از هر استوک 20 کیلو بذر تولید می شود.

 

کمپوست

 

سالن های پرورش قارچ به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول سالن پرورش کمپوست دارند. کمپوست همان بستر  آماده کشت قارچ است. بستر ترکیبی از کاه و کلشت علاوه کود حیوانی ، کود اوره ، کود مرغ و سایر افزودنی ها است. برای ساخت بستر این مواد اولیه را در اوایل مراحل ساخت هر هفته سپس هر روز و سپس هر ساعت میکس می کنند. (برای خرید کمپوست قارچ لطفا تماس بگیرید.)

پس از  15 الی 20 روز از میکس کردن مواد اولیه آن ها را فشرده می کنند و در تونل ها مانند شیر پاستوریزه می کنند و بذر می دهند. در مراحل بعدی این مواد اولیه را پرس کرده و به شکل مکعب تبدیل می کنند و سپس آن ها را بسته بندی می کنند.

پرورش قارچ

 

 پرورش قارچ دکمه ای

پرورش قارچ دکمه ای

 

عموما قارچ های که ما در بیرون میخوریم یا داخل ساندویچ استفاده میکنیم قارچ دکمه ای میباشند که

برای پرورش قارچ دکمه ای ، کمپوست را داخل سالن قرار می دهند. پس از دادن دما و رطوبت کمپوست سفید می شود. سپس به آن خاک پوششی یا خاک پلیت می دهند و از آن ها قارچ خارج می شود. بنابراین در سالن های پرورش قارچ کافی است تنظیم دما و رطوبت انجام پذیرد.

رشد قارچ به دو صورت انجام می پذیرد ؛ رشد زایشی و رشد رویشی. کمپوست در سالن های قارچ 20 روز طول می کشد تا سفید شود. پس از 20 روز به آن خاک می دهند و بعد از آن بین 20 تا 30 روز به قارچ تولید می شود. به این 20 روز رشد رویشی می گویند. در رشد رویشی باید دی اکسید کربن بین 3 هزار تا 5 هزار PPM باشد. در اینجا باید ماکزیموم مقدار دی اکسید کربن 12 هزار PPM باشد.

در سالن های پرورش قارچ از هواساز که کانال دارد هوا را گرفته و خارج شده و در واقع سیرکوله می شود. کولرهای موجود در سالن های قارچ به صورت همزمان کار نمی کنند. یکی از آن ها در تابستان و دیگری در زمستان کار فعال می شود. هواساز نیز یکی دیگر از مهمترین دستگاه های سالن قارچ است.

قدرت مانور پرورش قارچ بسیار زیاد است و از پرورش روستایی تا سالن های پرورش چند ده میلیون دلاری را شامل می شود.

اگر شما هم جز افرادی هستید که به پرورش قارچ دنبلان در منزل  یا پرورش قارچ در گلدان علاقه دارید میتوانید سوال و پرسش های خود را در این قسمت بیان کنید

در ادامه مقالاتی دیگر از نحوه تولید قارچ و سالن های پرورش قارچ برایتان تهیه خواهیم کرد

 

پرورش قارچ – بیماری قارچ – آموزش پرورش قارچ

 

پیشنهادات میکنیم مطالب زیر را در نیز در مورد  مساز و مه پاش نیز مطالعه نمایید:

 

5 دیدگاه در “پرورش قارچ

  1. حلیا گفت:

    سلام خسته نباشید من میخوام سالن قارچ پرورش بدم آیا اموزش دارید در این مورد؟؟

  2. محسن گفت:

    پرورش قارچ شغل درآمدزایی هستش. به همتون پیشنهاد میکنم

  3. ساجد گفت:

    متشکر از محتوای خوبی که در مورد آموزش پرورش قارچ در وبسایتتون قرار دادید

  4. داوود گفت:

    سلام واقعا سایتتون فوق العاد هست ممنون بخاطر تمام زحمتی که می کشید بسیار سپاس گزارم

  5. محمد گفت:

    ایا توی ساخت دستگاه جوجه کشی هم از مه ساز استفاده میشه

دیدگاهتان را بنویسید