مقالات سایت

کاربرد مهساز و رطوبت ساز

کاربرد مهساز

کاربرد مهساز و رطوبت ساز

مهساز

مهساز وسیله ای است که با استفاده از آن می توان هوای خنک و یا رطوبت ایجاد کرد. مهسازها در کشاورزی و صنایع مختلف مانند مرغداری ها ، دامداری ها ، چاپخانه ها کاربرد دارند.

دامنه استفاده از مهسازها بسیار وسیع است و حتی منازل و آرایشگاه ها را نیز شامل می شود. مهسازها به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند :

  • مهساز پروانه ای

  • مهساز نازلی

  • مهساز التراسونیک

در این مقاله قصد داریم انواع مهسازها و مکان استفاده از آن ها را بررسی کنیم.

انواع مهساز

  • مهساز پروانه ای

در مهسازهای پروانه ای از دیسک برای ایجاد مه و رطوبت استفاده می شود. بدین صورت که آب بر روی دیسک قرار می گیرد و با چرخیدن آن ساختار مولکولی آب از هم می پاشد و به مه تبدیل می شود. مشابه این فرایند را می توان در سیستم های انژکتوری بنزین مشاهده کرد.

از مهسازهای پروانه ای برای ایجاد رطوبت و هوای خنک در سالن های پرورش قارچ و مرغداری ها استفاده می شود.

علاوه بر این از این نوع مهسازها می توان برای رفع گرد و غبار هوا در صنایع مختلف مانند کودسازی ، فوم سازی و باتری سازی استفاده کرد.

 

 

  • مهساز نازلی

مهسازهای نازلی از شیلنگ ، مخزن آب و کمپرسور ساخته می شوند. شیلنگ ها دارای سوراخ های بسیار ریز و زیادی در حد 5 تا 50 میکرون هستند که آب به صورت طبیعی از آن ها عبور نمی کند.

مکانیزم کار این دستگاه ها بدین صورت است که آب پس از پس از انتقال از منبع وارد کمپرسور می شود و با فشار بسیار بالای حدود 10 تا 20 بار  که توسط کمپرسور ایجاد می شود ، از سوراخ ها به صورت مه خارج می شود. این مهسازها بیشتر در ویلاها ، کافه رستوران های باز ، سالن های پرورش قارچ و گلخانه ها کاربرد دارند.

  • مهسازهای التراسونیک

مهسازهای التراسونیک با استفاده از بلندگوهای قدرتمند که پیزوالکتریک نام دارد ، امواج صوتی با فرکانس بالای 20 هزار هرتز تولید می کنند. این امواج صوتی که توسط گوش انسان شنیده نمی شود ، منجر به شکستن ساختار مولکولی آب شده و آن را به صورت بخار سرد در می آورد.

از مهسازهای التراسونیک در دستگاه های جوجه کشی برای تامین رطوبت و در سردخانه های میوه جات برای تامین رطوبت سردخانه و تازه ماندن میوه ها استفاده می شود.

برخی از دستگاه های چاپ برای کار کردن نیاز به رطوبت هوا دارند که از این دستگاه ها برای افزایش رطوبت هوا در چاپخانه ها استفاده می شود. از دیگر موارد استفاده مهسازهای التراسونیک می توان به صنایع دخانیات سازی ، فوم سازی ، ام دی اف و نجاری ، فروشگاه های مواد غذایی و آرایشگاه ها اشاره کرد.

 

مقالات مفید دیگر از صنعت مهساز و مهپاش ها:

 

8 دیدگاه در “کاربرد مهساز و رطوبت ساز

  1. سعید گفت:

    ممنون مقاله جالبی در مورد پرورش مه پاش ها و رطوبت ساز ها بود

  2. جواد گفت:

    سلام با تشکر از شما

  3. کامران گفت:

    برای سالن قارچ مه ساز میخوام

    1. مدیریت سایت مه ساز گفت:

      میتونید از قسمت تماس با ما با پشتیبانی تماس بگیرید و راهنمایتون بکنند در مورد خرید مه ساز و مه پاش های سالن قارچ

  4. امین گفت:

    متشکر از محتوای خوبی که در وبسایتتون قرار دادید

  5. علی گفت:

    چگونه مهسازی برای ارایشگاه مناسب هستش ؟

  6. فرامرز گفت:

    من از مهسازهای التراسونیک برای سرد کردن میوه هام استفاده میکنم خیلی هم میوه ها رو تازه نگه میداره

دیدگاهتان را بنویسید